Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες
|
| |||||
ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΔιαβάστε εδώ:
http://www.morphzone.org/modules/newbb_ ... 5&forum=11 Πολύ προσεκτικά. Γίνεται μια μικρή έρευνα αγοράς και ταυτόχρονα μια παρουσίαση ενός προς υλοποίηση πλάνου για μια καινούρια MotherBoard που θα μπορεί να τρέξει AmigaOS 4.x ή / και MorphOS. Με δεδομένα που αγγίζουν την πραγματικότητα: MicroATX form, Dual ή Single Core, υποστήριξη SATA, USB2 κτλ Ο τύπος που προτίθεται να ξεκινήσει το project και που ζητάει το ενδιαφέρον όλων μας για το αν θα αγοράσουμε ένα τέτοιο προϊόν -το οποίο θα έχει το λογικό κόστος- 350-500 euro- είναι Έλληνας. Το email του είναι: markos@codex.gr και μπορούμε να στείλουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος ή ερωτήσεις / απορίες κτλ. Από την συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου για την αγορά ενός τέτοιου προιόντος θα εξαρτηθεί και η υλοποίηση του. Ελπίζω να είναι θετικοί και οι Developers ρων OSes. Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC Motherboardχμμμ..ουάου! κι άλλα υποψήφια vapors...και είχα καιρό να ανανεώσω τη λίστα
![]() A600 + 2MB/A603 + Indivision ECS + 4GB CF + SQUIRREL CD-RW + WB 3.1
CDTV + SCSI HD + KS 3.1 + WB 3.1 + SCART Module + IR-Mouse
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC Motherboard ![]() Amiga CD32 FMV, Amiga CDTV, A1200 AmigaOS 3.1, Blizzard MKIV 030/50MHz, 64MB RAM, CF Transfer Kit, 40GB HD A4000Τ AmigaOS 3.9, CyberStormPPC 200MHz, CyberVisionPPC, 128MB RAM, Deneb, 40GB HD PegasosII G4 1.0GHz, AmigaOS 4.1 Update 4, 1GB RAM, Radeon 9250 256MB, SB Live 5.1!, 200GB HD
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΣύντροφοι ο άνθρωπος κάνει μια έρευνα αγοράς Δέν είπε ότι Sony και καλά θα φτίαξει την υπέρ amiga,αξίζει να τον στιρίξουμε νομίζω
![]() H amiga για κάποιους από εμάς είναι μεράκι, μαράζι, μια γέφυρα με την παιδική αθωότητα με εποχές οπού η μπέσα ήταν θεσμός και όχι όπως τώρα... any way που θα λέγανε μερικοί αγγλοτραφείς αυτά ανήκουν στο παρελθόν σήμερα όλα τρέχουν με άλλους ρυθμούς και προς άλλες κατευθύνσεις που εγώ προσωπικά δεν της γουστάρω καθόλου για ίσως να κατεβώ σύντομα από αυτό το τρένο...
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΝαι ρε Νίκο, αλλά πώς τα έχουμε καταφέρει έτσι εμείς που δεν έχουμε μία να στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των άλλων, αυτό δεν το καταλαβαίνω...
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC Motherboard0+0=14% εξάλου το project αυτό έχει πολλούς αποδέκτες απο amiga μέχρι haikou pikatsou και εγω δεν ξερω τι
![]() H amiga για κάποιους από εμάς είναι μεράκι, μαράζι, μια γέφυρα με την παιδική αθωότητα με εποχές οπού η μπέσα ήταν θεσμός και όχι όπως τώρα... any way που θα λέγανε μερικοί αγγλοτραφείς αυτά ανήκουν στο παρελθόν σήμερα όλα τρέχουν με άλλους ρυθμούς και προς άλλες κατευθύνσεις που εγώ προσωπικά δεν της γουστάρω καθόλου για ίσως να κατεβώ σύντομα από αυτό το τρένο...
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΚαλησπέρα,
μου είπαν -υποθέτω ο CountRaven- να κάνω post εδώ, και ένας άλλος παλιός φίλος μου είπε να κάνω post και στο amigahellas.gr. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα για τα sites, αν και ήμουν παλιός Αmigas (πρώην μέλος του ΣΦΑ, κλπ). Αν μπορώ να απαντήσω σε ερωτήσεις σας για το PowerPC σύστημα που σκέφτομαι να βγάλω, πολύ ευχαρίστως. Πάντως, και στο Amiga.org έγραψα το εξής, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:
Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όποιος θέλει υποστήριξη για το λειτουργικό του θα πρέπει να το δηλώσει. Και πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα γίνει, γιατί δεν έχω μιλήσει με εταιρείες όπως Hyperion. Έχω όμως μιλήσει με κάποιους MorphOS developers και -φυσικά- τη Genesi/bPlan τους οποίους γνωρίζω χρόνια και οι οποίοι θα σχεδιάσουν τη motherboard. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC Motherboardφυσικά και θα αγοράσω μία με δύο μητρικές που θα μπορούν να τρέχουν μορφος και amiga os4 αλλά και όποιο άλλο εναλακτικό κυκλοφορεί
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΌπως γράφω και στο mail που έστειλα στον Κωνσταντίνο.
Μου φαίνεται περισσότερο εφικτό να βρει φιλοξενία το MorphOS σε αυτή την Mobo. Αφενός γιατί πέρα από το πορτ στο Mac Mini αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καινούριο HardWare για το MorphOS. Η Genesis στρέφεται σε ARM με την Efika2. Όσο για την Efika1 που αρκετοί την αναφέρουν σαν ακόμα διαθέσιμο καινούριο HardWare για MorphOS, είναι πολύ Low Profile. Επί πλέον πίσω από την MorphOS Team δεν υπάρχει κάποια μεγάλη εταιρία (βλέπε Hyperion) οπότε ίσως είναι περισσότερο προσβάσιμα τα πράγματα εκεί. Και αν το MorphOS θέλει μέλλον σε PPC πρακτικά δεν έχει κάτι δυνατό αυτή τη στιγμή. Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC Motherboardok, symfono, alla epitrepste mou na rotiso... den exw katalabei telika gia ti pragma milame
hardware h software... mitriki ppc? an nai, ti mitriki akribws? otan les xristo "se ayti ti mobo" poia akribws mobo ennoeis?? exoume oloi empeiries diafores diloseis kata kairous, gia mobos kai amigaos ports se tetoia ektasi pou otidipote kainourgio akousoume to katatassoume pleon apeytheias sti sfaira to vaporism! Proswpika kai sta oria twn dynatotitwn mou, eimai diatethimenos na stiriksw mia tetoia prospatheia alla monon otan mou fanei oti einai realistiki! A600 + 2MB/A603 + Indivision ECS + 4GB CF + SQUIRREL CD-RW + WB 3.1
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC Motherboard
Μιλάμε για μια HardWare PPC μητρική και όταν γράφω "αυτή τη Mobo" αναφέρομαι φυσικά στην μητρική την οποία θέλει να φτιάξει ο Κωσταντίνος και ζητάει την γνώμη μας. Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΒλέπω από το Update πως οι περισσότεροι θέλουν MorphOS
Και εδώ που τα λέμε είναι το πιο εφικτό, κάτι το ότι η Genesi θα σχεδιάσει την mobo -όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος σε άλλα fora-, κάτι το ότι Hyperion και Acube τα έχουν πλακάκια... Μακάρι αν δεχτεί η MorphOS Team... Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΌπως και να έχει αναμένουμε τις εξελίξεις....
Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΑπό το update:
Πάμε για MPC8610 δηλαδή; Μάλιστα.. Έχει δίκιο ο Κωνσταντίνος αρκετοί δεν ενδιαφέρονται για τον τύπο της CPU αρκεί να είναι PPC. Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Re: ΕΡΥΕΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Νέα PowerPC MotherboardΣυγχωρέστε με που ρωτάω το (για κάποιους) προφανές, αλλά, τι ακριβώς θα μας προσφέρει μια ακόμα PPC μητρική (εκτός από νέες διεξόδους για να ξοδέψουμε τα λιγοστά μας χρήματα); Εννοώ ότι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, ήδη ένας Peg II τρέχει και OS4.1 και MorphOS και Linux. Ποιός ο λόγος ύπαρξης ενός νέου motherboard το οποίο - τουλάχιστον αρχικά - δεν θα υποστηρίζεται από τίποτα κι από κανέναν; Ελπίζω να μη μου απαντήσετε ότι το νέο motherboard θα είναι σύγχρονο γιατί, σε μια αγορά που το σημερινό προϊόν σε ένα χρόνο είναι για τα σκουπίδια, είναι προφανές ότι το "νέο" motherboard θα είναι σύγχρονο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αφήστε που το πιθανότερο είναι να είναι ήδη ξεπερασμένο όταν θα κυκλοφορήσει τελικά...
Το ξέρω ότι οι περισσότεροι θα διαφωνήσετε αλλά, πιστεύω ότι παρά την ύπαρξη του MorphOS και του OS4, οι PowerPC έχουν τόση σχέση με την Amiga όση κι ο ...Φάντης με το ρετσινόλαδο! Ή, εν πάσει περιπτώσει, όχι περισσότερη από το AROS (κι ας μη θέλετε να το χωνέψετε). Πραγματικά, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν οι προσπάθειες της κοινότητας να επικεντρωθούν στο hardware σε κάρτες επέκτασης για τις classic και στο software στην εξέλιξη του AROS. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος ένας all-in-one accelerator για την 500άρα σε στυλ Viper/E-Matrix 530 παρά οποιοδήποτε motherboard που δεν θα έχει την παραμικρή σχέση (ούτε καν εξ' αγχηστείας!) με την Amiga... Ολοκληρώνοντας, να τονίσω ότι δεν έχω τίποτα με το παληκάρι και την προσπάθεια που κάνει (άλλωστε δεν τον γνωρίζω καν τον άνθρωπο!), απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε όλοι μαζί σαν κοινότητα να βάζουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους που να έχουν πραγματικά σχέση με την αγαπημένη μας πλατφόρμα...
Διόρθωση: η bPlan θα σχεδιάσει τη mobo...
με βάση αυτά τα δεδομένα του φίλου Feanor θέλω τουλάχιστον να προτείνω για λόγους ψυχολογικούς και μόνο: ας αποσυνδέσουμε το θέμα ανάπτυξης μιας PPC μητρικής για AmigaOS, από την συγκεκριμένη περίπτωση... στο πεδίο AmigaOs καλυπτόμαστε από Acube και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει η κάλυψη, ας επικντρωθούμε ότι λογικά βλέπουμε νέο Hardware για Morphos κάτι που ουσιαστικά είναι το ζητούμενο εφόσον η Εφίκα δεν κάλυψε καμμία ανάγκη του τελικού χρήστη! Και να αποσυνδέσουμε λίγο το γεγονός του morphos=amiga, δεν είναι!! Είναι ένα amigalike λειτουργικό το οποίο τυγχάνει να τρέχει applications που ήταν φτιαγμένα για amiga ! Ως Mobo για morphos, θα απενοχοποιούσε την κατάσταση και νομίζω ότι προς τα εκεί πρέπει να κινηθεί ο Feanor. Από την άλλη θα συμφωνίσω και με τον Dony για το θέμα του AROS και δεν θα το ξαναλύσω γιατί γίνομαι κουραστικός A600 + 2MB/A603 + Indivision ECS + 4GB CF + SQUIRREL CD-RW + WB 3.1
Ναι έχεις δίκιο. Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
Αυτό. Δώστε μας καινούριο, φτηνό και γρήγορο Hardware να τρέχει MorphOS.
Διαφωνώ εν μέρη μα δεν έχει μεγάλη σημασία. Το MorphOS έχει τις ρίζες του στην Amiga εκεί πρώτο έτρεξε και εκεί γράφτηκε μα πλέον το Hardware πάνω στο οποίο τρέχει δεν έχει σχέση με την Amiga τουλάχιστον όχι με την Classic. Μα αυτό συμβαίνει και με το AmigaOS πλέον. Pegasos 1 G3, SAM 440EP, PowerBook G4 17'', MacMini PS3 Phat, 60Giga, 3.15, OtherOS, PSP 2003, Panasonic 3DO, Sega DreamCast
| ||
Μέλη σε σύνδεσηΜέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες |
||