Σύνδεση    Εγγραφή

AmigaOne A1222

Τα πάντα για το Hardware που μπορεί η θα μπορεί να τρέξει OS4.
  • Συγγραφέας
    Μήνυμα

AmigaOne A1222

Δημοσίευσηαπό CountRaven » 25 Νοέμ 2016, 09:06<3
Hackintosh - Gigabyte G41MT-D3V + CPU Intel Xeon L5420 2.5Ghz + M-audio Profire 610, Pegasos 2, Pegasos 1, Sam 440EP, AmigaOne XE G3, PowerMac G5 Quad - 10Giga RAM - GeForce 6600, PowerMac G4, AROS Box Dell GX520, Amiga 500, Amiga 1230

Retro Planet is THE way.

Fitz #0 είναι σα να λες ότι είσαι ακόμη πιο κοντά από άμεση συναλλαγή... δηλαδή ο ίδιος ο Fitz (BLTCON0)

Τι λες ρε ξομπλι; (dinohatzi, ο άντρας ο σωστός)

Πάω να δω για 76η φορά τη συνέντευξη της Ζωής στη Σία - προσπαθώ να καταρρίψω των ρεκόρ αυνανισμών! (Dony, ο μερακλής, ο πρόστυχος, αυτός που νιώθει)
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Planet Overlord
 
Δημοσιεύσεις: 9778
Εγγραφή: 04 Μάιος 2008, 23:51
Τοποθεσία: Underworld

Re: AmigaOne A1222

Δημοσίευσηαπό portarinos » 25 Νοέμ 2016, 10:14

Kαλα κρασα! 2 χρόνια να ανακοινωθεί κάτι, άλλα 2 να βγει σε betatesters, αλλη μια χρονια να τελειώσε το betatesting, κανα 2 ακομα μεχρι να βγει στα ηλεκτρονικά αμιγκομαγαζιά, κανε τη σουμα και περιμενε 6-7 χρονάκια για να τρεξεις 4.1 Final Edition update 3.127 έκδοση. Δεν παμε καλα λεω εγω! Καλα περναω και με τη μικρουλα Sam Flex για την πλακα μας. Αν ολα αυτα τα λεφτα που εχουν (υποτιθεται) ριξει ολα αυτα τα χρονια σε "development" (flogging a dead horse το λενε Αγγλιστι) τα ειχαν αφιερωσει στην κατεθυνση του να αναπτυξουν τo πραγματικά μοντερνο-ελαφρυ AmigaOS (έστω και μια τουμπανιασμενη εκμοντερνισμενη/βελτιωμένη εκδοχη του 3.9) για Raspberry Pi ή αναλογες πλατφορμες, με μια retro-custom amiga case και απόλυτα ενσωματωμενες διαδικασίες emulation για τυχόν backwards compatibility (τρομαρα μας αφου τα games τρεχουν μια χαρα σε RunInUae) θα ειχαν παρει ΠΑΚΕΤΟ από πολλές περισσότερες χιλιάδες παλιών Amiga fans αλλά και πιο νέων χρηστών με ενδιαφερον σε εξωτικα και εναλλακτικα συστηματα. Πραγματικα δεν βγαζουν νοημα οι κινησεις τους πλεον.
A true Amigan never leaves a sinking ship......

Α500/1mb/Gotek floppy emulator/Amiga1081
A1200 NOS (Indy AGA, Blizzy 030,128mb RAM, 40gb HD)-->CWb3.9/Amikit 8.3
........Surprise project for AmigaOS 4.1 Final Edition (now brewing, stay tuned!)
Άβαταρ μέλους
portarinos
Nihilist #4
 
Δημοσιεύσεις: 1430
Εγγραφή: 04 Φεβ 2009, 19:02

Re: AmigaOne A1222

Δημοσίευσηαπό dony » 26 Νοέμ 2016, 18:43

portarinos έγραψε:Kαλα κρασα! 2 χρόνια να ανακοινωθεί κάτι, άλλα 2 να βγει σε betatesters, αλλη μια χρονια να τελειώσε το betatesting, κανα 2 ακομα μεχρι να βγει στα ηλεκτρονικά αμιγκομαγαζιά, κανε τη σουμα και περιμενε 6-7 χρονάκια για να τρεξεις 4.1 Final Edition update 3.127 έκδοση. Δεν παμε καλα λεω εγω! Καλα περναω και με τη μικρουλα Sam Flex για την πλακα μας. Αν ολα αυτα τα λεφτα που εχουν (υποτιθεται) ριξει ολα αυτα τα χρονια σε "development" (flogging a dead horse το λενε Αγγλιστι) τα ειχαν αφιερωσει στην κατεθυνση του να αναπτυξουν τo πραγματικά μοντερνο-ελαφρυ AmigaOS (έστω και μια τουμπανιασμενη εκμοντερνισμενη/βελτιωμένη εκδοχη του 3.9) για Raspberry Pi ή αναλογες πλατφορμες, με μια retro-custom amiga case και απόλυτα ενσωματωμενες διαδικασίες emulation για τυχόν backwards compatibility (τρομαρα μας αφου τα games τρεχουν μια χαρα σε RunInUae) θα ειχαν παρει ΠΑΚΕΤΟ από πολλές περισσότερες χιλιάδες παλιών Amiga fans αλλά και πιο νέων χρηστών με ενδιαφερον σε εξωτικα και εναλλακτικα συστηματα. Πραγματικα δεν βγαζουν νοημα οι κινησεις τους πλεον.

Σπύρο, συμφωνώ γενικότερα με τα όσα γράφεις καθώς χρόνια υποστηρίζω ότι η χρήση niche hardware δεν έχει κανένα νόημα και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό (τουλάχιστον όχι κάτι οφθαλμοφανές σε εμάς). Απλά, μέσα στον πακτωλό των ανακοινώσεων για mobos με τετραψήφιο ποσό σε ευρώ η προσφορά της Α1222 στα 400€ είναι αναμφισβήτητα μια θετική κίνηση. As simple as that! ;)
Η αλήθεια είναι στο Retro Planet!

We Sold Our Soul For Rock n' Roll

Εικόνα

Retro-νέα, παρουσιάσεις και δοκιμές: > dony.gr <
Άβαταρ μέλους
dony
The Dude
 
Δημοσιεύσεις: 5668
Εγγραφή: 07 Μάιος 2008, 11:59
Τοποθεσία: HELL!!! (Level 21)

Re: AmigaOne A1222

Δημοσίευσηαπό portarinos » 26 Νοέμ 2016, 23:02

Not as simple as that και αυτό σου το λέω ως δεδηλωμένος NG fan, ΝΥΝ χρήστης και κατα καιρούς κάτοχος όλων των πιθανών μοντέλων Α1 και Sam πλην AX1000 κλπ. Φυσικα και μπροστά στα 1800ε για μια γυμνή mobo, τα 400 φαντάζουν.....ψίχουλα, ωστόσο δεν είμαστε στο 2010 και πλέον η τάση είναι σαφώς υπέρ άλλων τάσεων που χαρακτηρίζουν την αγορά και για μια ακόμα φορά οι κατέχοντες (;) τα επίσημα δικαιώματα (sic), αδυνατούν να τις αφουγκραστούν. Developer δεν είμαι όποτε δεν δικαιούμαι να επιμένω στα περί ευκολίας μεταφοράς ενός ολοκλήρου OS σε άλλη πλατφόρμα, ωστόσο οι νανο-πλατφόρμες φαινεται να είναι μονόδρομος σε συνδυασμό με ελαφρά λειτουργικά που κάνουν όσα πρέπει με το κόστος που πρέπει. Αν κάποιος συνδύαζε όλο αυτό το σενάριο με όλο το hype και την κληρονομιά συν την βιβλιοθήκη της Amiga (για νοσταλγικόυς λόγους) και φυσικά πρόσβαση σε σύγχρονες απλές καθημερινές λειτουργίες, η νέα Amiga θα είχε και ξεκάθαρα εμπορικό λόγο ύπαρξης που θα την έκανε να μην ανήκει στις niche πλατφόρμες. Βλέπε ξαναζεςταμενο ενδιαφέρον για RiscOS χάρη στο RPi.
A true Amigan never leaves a sinking ship......

Α500/1mb/Gotek floppy emulator/Amiga1081
A1200 NOS (Indy AGA, Blizzy 030,128mb RAM, 40gb HD)-->CWb3.9/Amikit 8.3
........Surprise project for AmigaOS 4.1 Final Edition (now brewing, stay tuned!)
Άβαταρ μέλους
portarinos
Nihilist #4
 
Δημοσιεύσεις: 1430
Εγγραφή: 04 Φεβ 2009, 19:02

Re: AmigaOne A1222

Δημοσίευσηαπό dony » 26 Νοέμ 2016, 23:21

portarinos έγραψε:Not as simple as that και αυτό σου το λέω ως δεδηλωμένος NG fan, ΝΥΝ χρήστης και κατα καιρούς κάτοχος όλων των πιθανών μοντέλων Α1 και Sam πλην AX1000 κλπ. Φυσικα και μπροστά στα 1800ε για μια γυμνή mobo, τα 400 φαντάζουν.....ψίχουλα, ωστόσο δεν είμαστε στο 2010 και πλέον η τάση είναι σαφώς υπέρ άλλων τάσεων που χαρακτηρίζουν την αγορά και για μια ακόμα φορά οι κατέχοντες (;) τα επίσημα δικαιώματα (sic), αδυνατούν να τις αφουγκραστούν. Developer δεν είμαι όποτε δεν δικαιούμαι να επιμένω στα περί ευκολίας μεταφοράς ενός ολοκλήρου OS σε άλλη πλατφόρμα, ωστόσο οι νανο-πλατφόρμες φαινεται να είναι μονόδρομος σε συνδυασμό με ελαφρά λειτουργικά που κάνουν όσα πρέπει με το κόστος που πρέπει. Αν κάποιος συνδύαζε όλο αυτό το σενάριο με όλο το hype και την κληρονομιά συν την βιβλιοθήκη της Amiga (για νοσταλγικόυς λόγους) και φυσικά πρόσβαση σε σύγχρονες απλές καθημερινές λειτουργίες, η νέα Amiga θα είχε και ξεκάθαρα εμπορικό λόγο ύπαρξης που θα την έκανε να μην ανήκει στις niche πλατφόρμες. Βλέπε ξαναζεςταμενο ενδιαφέρον για RiscOS χάρη στο RPi.

Σπύρο, νομίζω ότι αν και η άποψή σου είναι λογική, δεν θα την ασπαζόταν η πλειοψηφία των Αμιγκάδων. Γιατί; Διότι απλούστατα η μόνη άποψη που ασπάζονται ΟΛΟΙ οι Αμιγκάδες είναι ότι σε κάθε ευκαιρία θα διαφωνούν με όλους τους υπόλοιπους! :lol:

Πέραν της πλάκας, δεν υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης και, από τη στιγμή που έχουμε εδώ και πάνω από 5 χρόνια 3 διαφορετικές τάσεις που ΚΑΜΙΑ δεν υποστηρίζει original Amiga hardware τότε για τι πράγμα συζητάμε; Πρέπει κάποτε να δεχτούμε ότι αν όχι το 1994 αλλά έστω λίγο αργότερα, αφού κυκλοφόρησε και επίσημα το OS 3.9, από εκεί και πέρα η πλατφόρμα απλά πέθανε με τη μορφή του σύγχρονου και εξελισσόμενου λειτουργικού. Πάει, τέλειωσε, καλό είναι να το χωνέψουμε και δεν έχει να κάνει με το τι επιθυμούμε εμείς, αλλά με τα γεγονότα.

Καλό θα ήταν να μεταφερόταν η όλη φάση στο Raspberry Pi αλλά και πάλι, η όλη φάση για τον χαβαλέ θα ήταν και εντελώς ερασιτεχνική. Γιατί, σάμπως τώρα δηλαδή το RiscOS πήρε τα πάνω του και κατέκτησε τον κόσμο; Στην καλύτερη περίπτωση απλά θα το δοκιμάσει κάποιος για 2-3 μέρες στο Pi του, τίποτα περισσότερο. Και, να σου πω και το άλλο; Ποιος δηλαδή θα προτιμούσε αντί για Linux να τρέχει AmigaOS στο Raspberry του με όλη την έλλειψη σύγχρονου software που αυτό συνεπάγεται; Ελάχιστοι, νομίζω.

Και να σου πω και κάτι; Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, είναι προς τιμή της Amiga το γεγονός ότι από όλες τις πεθαμένες πλατφόρμες είναι η πλέον βιώσιμη - όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται αυτό. Το ότι κυκλοφορεί ακόμα software και hardware που είναι "και καλά" Amiga είναι μεγάλη υπόθεση για κάτι που έχει εξαφανιστεί ως commercial προϊόν εδώ και 20 χρόνια! 8-)
Η αλήθεια είναι στο Retro Planet!

We Sold Our Soul For Rock n' Roll

Εικόνα

Retro-νέα, παρουσιάσεις και δοκιμές: > dony.gr <
Άβαταρ μέλους
dony
The Dude
 
Δημοσιεύσεις: 5668
Εγγραφή: 07 Μάιος 2008, 11:59
Τοποθεσία: HELL!!! (Level 21)

Επιστροφή στο OS4 Hardware

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron